Geen producten gevonden...

HiMedia instellingen op uw Kijkalles mediaspeler

  • Geplaatst op
  • Door Kijkalles
  • 0

HiMedia instellingen op uw Kijkalles mediaspeler

Bedankt voor de aankoop van de HiMedia Q5 Pro Himedia Q10 Pro of HiMedia H8 Plus. De belangrijkste instellingen hebben al voor je geregeld maar het is goed deze handleiding voor alle zekerheid nog even na te lopen. Je weet dan zeker dat alles optimaal is ingesteld. 

Wifi en ethernet aansluiten:

Je vindt deze instellingen onder de Settings.

De Himedia Q5 Pro, Q10 Pro en H8 Plus zullen de aangesloten netwerkkabel automatisch herkennen, wil je via WiFi werken dan moet je uiteraard nog even je wachtwoord invullen.

 

Resolutie en frequentie:

De Himedia Q5 Pro, Q10 Pro en H8 Plus herkennen de gewenste resolutie en frequentie en zal automatisch een optimale resolutie en frequentie kiezen. Mocht je deze instelling willen wijzigen kies de gewenste resolutie en frequentie.
Heb je last van een wat schokkerig beeld probeer eens de 1080p 24Hz optie. Deze geeft ook voor Netflix de beste resultaten.

 

Schermgroote:

Zie je zwarte balken aan de randen of valt er een deel van het beeld weg, dan kun je de afmetingen aanpassen via Screen size Position. Met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening kun je het scherm zo aanpassen dat het beeld volledig het scherm vult.

Ook onder Playback kun je de beeld- en geluid instellingen aanpassen. Het voert te ver om ze allemaal te bespreken. Het merendeel van deze instellingen wordt automatisch geregeld.

 

HD geluid:

De Himedia Q5 Pro, Q10 Pro en H8 Plus spelen Dolby True HD en DTS HD master alleen af als je de HiMedia Player (Media Center) gebruikt. Gebruik je liever Kodi om je bestanden te benaderen open dan de HiMedia Wrapper app. Je vindt deze in het overzicht van alle apps. Klik op Install Playercorefactory.xml en Kodi zal bij afspelen van streams van je netwerk of schijven automatisch de HiMedia player starten. Door uninstall Playercorefactory.xml te kiezen wordt de wrapper uitgeschakeld.

BLU-RAY EN 3D
Ook in dit geval presteert de HiMedia Player beter dan Kodi. Door de HiMedia Wrapper in te schakelen ( zie hierboven) zal Kodi het afspelen van dergelijk materiaal aan de HiMedia PLayer overdragen.

MEER TIPS
In het forum van Futeko vind je nog veel meer tips voor de Himedia Q5 Pro, Q10 Pro en H8 Plus

Reacties

  1. h.visser h.visser

    Wij vinden het een goed idee om de instellingen te bekijken. (goede service)
    De instellingen stonden goed.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »